• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • 100ste editie Pitti Uomo: Een terugblik op de geschiedenis van de toonaangevende beurs

100ste editie Pitti Uomo: Een terugblik op de geschiedenis van de toonaangevende beurs

Door FashionUnited

29 jun. 2021

Beurzen

Image: Pitti Uomo

Na een jaar van gecancelde fysieke evenementen, keert Italiaanse mannenmodebeurs Pitti Uomo terug naar Florence aan het einde van juni om de 100ste editie te vieren. Het zal een afgezwakte beurs zijn in vergelijking met voorgaande edities vanwege de huidige pandemie en eerder deze maand kondigde de beurs aan dat het minder merken en inkopers zal ontvangen.

Het evenement, dat loopt van 30 juni tot en met 2 juli, zal 350 mannenmode merken, 113 kindermode merken en 86 textielbedrijven verwelkomen naast de jonge Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu, de winnaar van de 2019 LVMH Prize. Het evenement zal dit seizoen in drie thema’s worden opgedeeld waaronder Fantastic Classic, Dynamic Attitude (gefocust op outdoor en combineert sport en streetwear) en Superstying, de trend sectie van de beurs.

In afwachting van het evenement binnen de muren van het iconische Fortezza da Basso in Florence, kijkt FashionUnited terug op de geschiedenis van deze toonaangevende beurs.

Gebruik de pijlen om chronologisch door de tijdlijn-momenten te navigeren, of klik op een specifiek moment in de (grijze) tijdsbalk.

PITTI UOMO