TCOG

TCOG

Over Ons

TCOG, oorspronkelijk ontstaan uit The Concept Group (BE) en Total Concept Group (NL), is gespecialiseerd in software oplossingen voor onder andere de fashion branche. Met LS Retail en itSuitsFashion, op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde retailoplossingen, richt TCOG zich op fashion retail en wholesale.

De juiste experts

TCOG, met hoofdkantoren in Turnhout en IJsselstein, is een sterke organisatie waar een zestigtal specialisten werkzaam zijn.

 

 

Wenst u meer informatie? Neem contact op met ons sales team voor professioneel advies!

Neem contact op

De juiste oplossing

De fashionbranche is een zeer dynamische markt die sterk onderhevig is aan nieuwe hypes en tendensen. Het is dan ook cruciaal dat u als onderneming competitief sterk staat en ongeremd kunt inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de markt. TCOG biedt bedrijfs oplossingen die specifiek ontwikkelt zijn voor uw fashion bedrijf.

 • Wilt u uw ordermanagement verbeteren?
 • Wenst u beter zicht op uw marges, kosten en resultaat?
 • Wilt u meer inzicht in omzet, prijzen en voorraad?
 • Wilt u sneller en accurater leveren?
 • Bent u geïnteresseerd in het optimaliseren van uw magazijn?

Ondersteuning van alle bedrijfsfuncties

De softwareoplossingen die we aanbieden, ondersteunen alle bedrijfsprocessen. Van financieel beheer en de aankoop van uw materialen tot de verkoop en distributie van uw product. U kunt heel eenvoudig starten en later uitbreiden.

Ontdek al onze fashion oplossingen

 

REFERENTIE

DANTE 6

 

Modemerk Dante6 kiest voor TCOG om beoogde groei te realiseren

Het Nederlandse modemerk Dante6 is flink aan het uitbreiden, zowel in haar thuisland als internationaal. Om de beoogde groei voor de komende jaren te realiseren is het modebedrijf overgestapt op de nieuwste versie van ItSuitsFashion, de fashion totaaloplossing van TCOG. Managing director Arlette Huisman: “Wanneer je als merk wil groeien, dan moet de basis goed zijn.”

Vanuit de wens om luxe en betaalbaarheid te verenigen in één label startte Evelyne Brekelmans in 2009 vol passie Dante6. Arlette Huisman omschrijft de bedrijfscultuur als volgt: “In tegenstelling tot veel modemerken die vanuit Amsterdam werken, is ons hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam langs de A13. Het team bestaat uit nuchtere types, aanpakkers. What you see is what you get. Dit zie je terug in veel uitingen van het merk. De collecties zijn clean met vrouwelijke silhouetten en eigentijdse prints en stijlen.’

Betaalbare luxe

Sinds de oprichting heeft Dante6 geleidelijk een transformatie ondergaan. Zo werd er ingespeeld op de vraag naar hoogwaardige collecties binnen een betaalbare prijsrange. Tevens is het merk meer aandacht gaan besteden aan marketing. De missie van Evelyne & Arlette is om een wereld te creëren, waarin elke modebewuste vrouw in een gevoelsleeftijd van 30 tot 45 jaar zich moeiteloos kan identificeren met een van de 6 stijlen binnen een complete fashion collectie.

Het label is niet alleen groothandel maar heeft ook een retail-tak met een eigen webshop en een flagshipstore aan de Meent in Rotterdam. Het team is door de jaren heen steeds groter geworden. “De fashionbranche is grillig, wij geloven daarom heel sterk in het opbouwen van langdurige relaties”, vertelt ze. “Ons doel voor het komende jaar is om verder te professionaliseren: wanneer je als merk wil groeien, dan moet de basis goed zijn.”

Referentievideo

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ons sales team helpt u graag verder. Laat uw contactgegevens achter en wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.


Neem contact op

 

REFERENTIE

FAST FASHION PARTNERS

 

Fast Fashion Partners optimaliseert de workflow met TCOG

De verhuizing naar een fonkelnieuw pand vormde voor Fast Fashion Partners aanleiding om ook de workflow te optimaliseren. In samenwerking met TCOG werden de magazijnprocessen gestroomlijnd waardoor de foutmarge van leveringen en orders is geminimaliseerd.

Fast Fashion Partners is een ambitieus en dynamisch kledingbedrijf dat sinds zijn start in 2006 jaarlijks een sterke groei doormaakt. Het bedrijf telt dertig medewerkers en is gevestigd in België, dicht bij de Duitse en Nederlandse grenzen. Dankzij de eigen, volledig uitgeruste productiefaciliteiten in Ningbo, China, staat het bedrijf garant voor korte doorlooptijden en hoge kwaliteit. Fast Fashion Partners werkt in opdracht van private labels en distribueert daarnaast twee eigen merken: het dameslabel Vila Joy en het kindermerk Someone.

Grote stap vooruit

Voorheen werkte Fast Fashion Partners met een verouderd ERP-systeem en werden de orders in het magazijn op klassieke wijze verzameld met behulp van papieren pakbonnen. Een traag proces waarbij de opstelling van de goederen uit het hoofd werd geleerd. “Sinds augustus 2016 zitten we in een nieuw gebouw waarin alles is voorzien om in de hoogte te werken met goederen op rekken”, vertelt Sven Geukens, IT medewerker bij FFP. “Dit maakt het met de hand picken onmogelijk, aangezien je nooit kunt onthouden waar die duizenden goederen precies liggen. We zijn toen overgestapt op itSuitsFashion, de fashion-totaaloplossing van TCOG. Door de grootschalige implementatie van een Warehouse Management Systeem (WMS) oplossing hebben we een grote stap vooruit gemaakt in het stroomlijnen van de magazijnprocessen.”

Referentievideo

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ons sales team helpt u graag verder. Laat uw contactgegevens achter en wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.


Neem contact op

 

REFERENTIE

HANS BOODT MANNEQUINS

 

Efficiëntieslag met fashion software

Door jarenlange ervaring in productpresentatie, ontwerpen van winkelconcepten en het kennen van de praktijk op de werkvloer weet Hans Boodt Mannequins als geen ander waar een etalagefiguur aan hoort te voldoen. Hans Boodt mannequins worden - met behulp van partners - over de hele wereld verkocht. Het bedrijf levert (custom made) etalagefiguren aan vele grote ketens. Hans Boodt heeft gemiddeld 5.000 poppen op voorraad en heeft daarnaast een ‘on call’ voorraadprogramma van 15.000 poppen.

ERP systeem met internationaal karakter

Hans Boodt Mannequins heeft een enorme internationale groei doorgemaakt en staat voor een nog veel groter groeipotentieel. De uitdaging was om deze groei zo goed mogelijk te ondersteunen door klaar te zijn voor het werken met meerdere valuta, vooruitbetalingen en geassocieerde bedrijven. Kortom: Hans Boodt was toe aan een ERP systeem met een internationaal karakter.

Lees hier het hele verhaal van Hans Boodt

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ons sales team helpt u graag verder. Laat uw contactgegevens achter en wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.


Neem contact op

 

REFERENTIE

NOUKIE'S

 

Super zachte knuffels

In 1996 startte het verhaal van Noukie’s, hier in België, met de creatie van een super zachte knuffel met korte haren en geborduurde oogjes. Noukie’s kende een snelle ontwikkeling in de creatie van personages, zo kreeg de eerste knuffel er al snel enkele vriendjes bij. Twee jaar later begonnen de personages op te duiken in bedlinnen- en kledij collecties voor overdag en ’s nachts.

In 2004 opende Noukie’s een eerste winkel in Brussel en een tweede in Parijs. Twee jaar later kwam er een 3D-animatieserie over de knuffels die nu nog steeds wordt uitgezonden in meer dan 163 landen. In 2010 werd het besluit genomen om ook volledige kinderkamers te maken.

Vandaag de dag is Noukie’s aanwezig in 32 landen met eigen winkels en geselecteerde multimerkenboetieks.

Bedrijfsoplossing

In 2005 werd er contact gelegd met TCOG. De oplossing: een vernieuwde Microsoft Dynamics NAV-versie, daaraan Pebblestone Fashion verbonden én de Module Logistiek Service provider, een communicatieplatform met andere logistieke pakketten.

Voordelen

 • Naadloze integratie van alle processen
 • Artikel creatie verloopt veel vlotter
 • Containerbeheer
 • Beheer van de uitleveringen adhv prioriteiten in de lever voorstellen
 • Logistic Service Provider

Lees hier het hele verhaal van Noukie's

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ons sales team helpt u graag verder. Laat uw contactgegevens achter en wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.


Neem contact op

 

REFERENTIE

ZEB

 

Fashion retailer

ZEB is een fashion retailer met meer dan 30 merken onder 1 dak. ZEB heeft ondertussen een 50tal winkels over heel België. De klant staat bij hen centraal en dat merk je aan verschillende dingen, denk maar aan de leuk ingerichte en goed bereikbare winkels. ZEB staat ook voor eerlijke en heel scherpe prijzen, dit zowel in de e-shop als in de ZEB stores.

Bedrijfsoplossing

Door de snelle groei van ZEB was er nood aan een stabiel platform. Deze zoektocht resulteerde in een samenwerking met TCOG en de implementatie van Microsoft Dynamics NAV met LS Retail als specifieke oplossing. Dit bood hen een brede schaal van functionaliteiten, gaande van voorraad inventaris tot de oprichting van instore promoties.

ZEB customer reference video


Lees hier het hele verhaal van ZEB.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ons sales team helpt u graag verder. Laat uw contactgegevens achter en wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.


Neem contact op

 

REFERENTIE

RED&BLU

 

Groothandel in kinderkleding

Red&Blu is initieel opgericht in 1943 in Oost-Vlaanderen. In 1999 werd het bedrijf overgenomen door Olivier De Pauw. Red&Blu is een merknaam voor kinderkleding. Sinds enkele jaren hebben ze ook nog twee andere labels, Charlie en Seven One Seven.

Begin jaren '90 had Red&Blu een volledig op maat geschreven software programma. Dit was een zeer verouderd softwarepakket en niet makkelijk aanpasbaar. Een samenwerking met TCOG was het resultaat van een zoektocht naar een alternatief.

Expertise in retail fashion

Red&Blu koos voor TCOG door de expertise in de retail fashion wereld. TCOG adviseerde een softwareprogramma dat uitdrukkelijk is opgemaakt voor de fashion industrie, namelijk Pebblestone Fashion.

Voordelen

 • Vlottere distributie van goederen
 • Vooruitgang in het magazijn
 • Gebruiksvriendelijk en snel
 • Mogelijkheid om te werken in 2 ploegen

Lees hier het hele verhaal van Red&Blu

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ons sales team helpt u graag verder. Laat uw contactgegevens achter en wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.


Neem contact op

 
 

Wie op zoek is naar sexy lingerie, beenmode en partykostuums van hoogwaardige materialen komt al snel uit bij Leg Avenue. Het Amerikaanse merk heeft in Europa een explosieve groei doorgemaakt. ItSuitsFashion, de fashion totaaloplossing van TCOG, is er helemaal op ingericht om mee te groeien met het bedrijf.

Lees hier het hele artikel

Op een beurs in Praag raakten Rembrandt Kuijpers van TCOG en Eric van der Craats van Hillstar Business Intelligence met elkaar in gesprek. Een vruchtbare ontmoeting die heeft geleid tot een intensieve samenwerking op het gebied van Business Intelligence.

Lees hier het hele artikel

Blackstone is een Nederlands familiebedrijf met een sterk eigen DNA. Het schoenenmerk is in Europa goed vertegenwoordigd en zet nu ook stappen in onder andere Amerika en Azië. In elke markt geldt een andere mentaliteit, en dat vraagt om een aangepaste strategie. Ter ondersteuning daarvan gebruikt Blackstone ItSuitsFashion, de fashion totaaloplossing van TCOG.

Lees hier het hele artikel

Het Nederlandse modemerk Dante6 is flink aan het uitbreiden, zowel in haar thuisland als internationaal. Om de beoogde groei voor de komende jaren te realiseren is het modebedrijf overgestapt op de nieuwste versie van ItSuitsFashion, de fashiontotaaloplossing van TCOG.

Lees hier het hele artikel

De verhuizing naar een fonkelnieuw pand vormde voor Fast Fashion Partners aanleiding om ook de workflow te optimaliseren. In samenwerking met TCOG werden de magazijnprocessen gestroomlijnd waardoor de foutmarge van leveringen en orders is geminimaliseerd.

Lees hier het hele artikel

Vijf jaar geleden startte Christel van Hoof aan de keukentafel haar eigen merk in fleurige, kleurrijke pyjama’s: Charlie Choe. Na een vliegende start was het snel tijd om de productie op te schalen, een agent in de arm te nemen én samen te gaan werken met TCOG om alle bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Lees hier het hele artikel

Hans Boodt Mannequins levert tailormade etalagefiguren aan zowel middensegment winkelketens als individuele retailers. De mannequins worden – met behulp van partners – over de hele wereld verkocht. TCOG voorziet in een IT-oplossing waarmee het bedrijf niet alleen eenduidigheid van data, maar ook een hogere servicegraad kan realiseren.

Lees hier het hele artikel

Van een klein overhemdenlabel is Circle of Gentlemen in tien jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal premium herenmerk. Dankzij de langdurige samenwerking met TCOG blijft het modebedrijf op IT-vlak up-to-date en verliep de expansie naar Amerika soepel.

Lees hier het hele artikel

De retailsector is constant in beweging: zo verandert de communicatie door technologie, neemt het belang van data toe en wordt omnichannel de nieuwe standaard. TCOG is onder andere gespecialiseerd in IT-oplossingen voor de fashionbranche en volgt deze trends en ontwikkelingen op de voet.

Lees hier het hele artikel

Gepersonaliseerde fietskleding voor professionals, daarvoor ben je bij Bioracer aan het juiste adres. In TCOG vond het Belgische bedrijf een ‘futureproof’ partner die beschikt over de juiste kennis van de fashionbranche om de groeiambities te verwezenlijken.

Lees hier het hele artikel

Het nieuwe, internationale merk Belloya is gespecialiseerd in ‘real size’ mode voor curvy, zelfverzekerde vrouwen. Om de groeiambities te verwezenlijken is een gestroomlijnd in- en verkoopproces van essentieel belang. TCOG voorzag in een dynamische oplossing waarop externe partners eenvoudig kunnen aansluiten.

Lees hier het hele artikel

Snelheid, accuratesse en betrouwbaarheid van werkwijze bij Craft Sportswear zijn extreem verhoogd dankzij de oplossing van TCOG.

De huidige markt vraagt om snelheid en op logistiek gebied valt vaak nog veel winst te behalen. Het inrichten of bouwen van een nieuw magazijn is voor veel merken dan ook geen overbodige luxe.

Lees hier het hele artikel

Een krachtige nieuwe naam, huisstijl en website. Total Concept Group (NL) en The Concept Group (BE) gaan vanaf nu verder als één merk: TCOG. De herpositionering onderstreept de synergie tussen de Nederlandse en Belgische tak van het bedrijf dat is gespecialiseerd in IT-oplossingen voor de fashionbranche.

Lees hier het hele artikel