Terug naar Collectieoverzicht

A fish named Fred dames. Who is this fish named fred? A fish named Fred is al 4 jaar een succesvol lifestyle brand voor de mannen. Nu na enkele trials komt er een goed opgezette dames collectie voor AW15/16. Onze jonge styliste heeft met de ’Fish for her’ een sterke collectie neergezet die bestaat uit 20 blousen en een mooie kleine selectie knitwear.

Het merk is opgezet met een duidelijke eigen stijl die zich kenmerkt door een stoere look maar met een vrouwelijke touch. Er wordt voornamelijk gewerkt met het natuurlijke materiaal katoen en zo nu en dan een blend met bijvoorbeeld linnen. Een mooie slub van katoen is te vinden in het knitwear maar ook andere fancy yarns zitten in deze sweats en Tshirts verwerkt. De afwerking in het breiwerk is belangrijk en heeft met en ‘raw edge’ look wat een stoere uitstraling geeft aan de kledingstukken.

In het design van de blousen van A fish named Fred, wat het belangrijkste product is van A fish named Fred , zitten een aantal gimmicks die kenmerkend zijn voor het merk. Het gebruik van contrast stoffen, met vaak eigen prints, in de manchetten en kraag zijn zichtbare kenmerken. Ook zo nu en dan is er een ander deel van de blouse in contra stof. Daarnaast zijn er mooie details in het stikselwerk en zijn de knoopjes vaak een echte eyecatcher. Het leertje in de neck met logo en de metalen label op het knitwear laten subtiel het merk zien aan de buitenwereld.

De eigen prints worden ontwikkeld door het creatieve Fish team in Halfweg waar de hele collectie tot stand komt. Met een hoge ‘FUN’ factor in de branding van het merk wil A fish named Fred laten zien dat het vrolijk en opgewekt in het leven staat. Het mag allemaal wel iets meer uitgesproken en kleurrijk zijn dan de sobere en strakke designs die het modebeeld de laatste periodes domineren. Naast het design heeft A fish named Fred rekening gehouden met de pasvorm. Het draagcomfort is groot en is voor iedere de vrouw een plezier te dragen.

De nieuwe winter collectie is opgebouwd uit 4 kleurblokken en er is eigenwijs gespeeld met prints en kleuren in de stofkeuze en het combineren hiervan in de blouse. A fish named Fred knitwear sluit aan bij het verhaal van de blouse en zijn mooi samen te dragen. Onder het mom; ’I’m a good catch!’ is een item uit de A fish named Fred collectie voor iedere vrouw een toevoeging aan haar garderobe.