• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Veel gegadigden voor overname McGregor

Veel gegadigden voor overname McGregor

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er hebben zich veel potentiële overnamepartijen gemeld bij de McGregor Fashion Group. Daarom hebben de directie en bewindvoerder Mark van Zanten een fusie- en overnamebemiddelaar aangesteld, laat het modebedrijf weten.

De fusie- en overnamebemiddelaar gaat de directie en bewindvoerders begeleiden bij het vinden van een of meer nieuwe investeerders of kopers, voor het hele bedrijf of onderdelen daarvan.

In de komende dagen zullen er gesprekken en onderhandelingen worden gevoerd met de geïnteresseerde partijen. “Doel van directie en bewindvoerder is en blijft de continuïteit van de sterke merken McGregor, Gaastra en Adam Brandstore, met behoud van werkgelegenheid voor zoveel mogelijk medewerkers,” zegt McGregor Fashion Group.

”Verschil van inzicht leidde tot faillissement McGregor Fashion Group”

Een verschil van inzichten binnen het bestuur lijkt de oorzaak te zijn van het faillissement, zegt de woordvoerder tegen RTL Z. In april van dit jaar kwam de nieuwe CEO Armin Borger aan boord bij het bedrijf. Hij volgde Jeroen Schothorst op. Brogers kwam met een reorganisatieplan voor het gehele bedrijf -zowel McGregor, Gaastra en Adams Menswear-, maar daar was wel geld voor nodig. De financiering zou van de vier aandeelhouders moeten komen, maar dat liep spaak. "Tussen hen is een verschil van inzicht gerezen, waardoor de financiering niet afkwam,” zegt woordvoerder Edwin van Wijk tegen RTL Z. "Daardoor is het bedrijf in de liquiditeitsproblemen geraakt." Het is niet bekend wat voor verschil in inzicht de betrokken aandeelhouders hadden.

In december 2015 maakte het modebedrijf nog bekend eindelijk de schuld te hebben afgelost. De vier aandeelhouders die de schuld hebben afgelost waren zakenbank NIBC, Marcel Boekhoorn, commercieel directeur van McGregor Ben Kolff en CEO Jeroen Schothorst zelf. Alle vier hebben ze een kwart van het belang van de McGregor Fashion Group.

Veel overnamekandidaten melden zich bij McGregor Fashion Group

McGregor Fashion Group maakte op 10 juni bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. De surseance van betaling werd uitgesproken over het onderdeel Adam Brandstores, een keten die ruim 50 winkels heeft. Alle winkels van verschillende merken die onder de McGregor Fashion Group vallen bleven geopend, evenals de webwinkel.

In 2014-2015 rapporteerde McGregor een groot verlies van bijna 27 miljoen euro, tegenover 15 miljoen euro een jaar eerder. De omzet bedroeg 231 miljoen euro. McGregor Fashion Group heeft 150 eigen winkels, waarvan 80 in de Benelux. De kleding is ook verkrijgbaar in 200 shop-in-shops en 3.000 multibrand stores. Er zijn 1.200 mensen werkzaam bij het bedrijf.

Beeld: Facebook McGregor Fashion

McGregor
McGregor Fashion Group