• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Crocs nettowinst stijgt in Q1

Crocs nettowinst stijgt in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Amerikaans schoenenmerk Crocs heeft in het eerste kwartaal van 2016 de verwachtingen van Wall Street overtroffen met een nettowinst van 6,4 miljoen dollar (5,6 miljoen euro) of 7 cent per aandeel, vergeleken met verliezen in 2015. Analisten hadden een gemiddelde prognose gemaakt van 5 cent per aandeel. Aandelen in het bedrijf schoten met ruim 20 procent omhoog als gevolg van de positieve berichten.

De omzet steeg met 6,5 procent naar 279,1 miljoen dollar (245,2 miljoen euro), terwijl het bedrijf eind vorig jaar nog een omzet van 260 tot 270 miljoen dollar had voorspeld en analisten uitkwamen op 265,9 miljoen dollar.

Het bedrijf dankte het goede resultaat aan gunstige reacties op de nieuwe voorjaarslijn en aan operationele verbeteringen. Eind vorig jaar kondigde CEO Gregg Ribatt aan dat er concrete stappen werden genomen om op de lange termijn weer winstgevend te worden en dat is het bedrijf blijkbaar gelukt. Ribatt zei ditmaal ook dat de e-commerce activiteiten goede resultaten had opgeleverd en dat ‘positieve vergelijkbare cijfers in alle regio’s aantoonden dat het bedrijf, en het Crocs merk, aanzienlijke vooruitgang had geboekt in zijn herpositionering'. “Er is echter nog wel werk aan de winkel om aanhoudend succes te garanderen,” aldus Ribatt

Crocs is, ondanks de gunstige berichten, terughoudend in zijn prognose voor het tweede kwartaal en verwacht een omzet van 340 tot 350 miljoen dollar, gebaseerd op de timing van verzendingen. Analisten verwachten een omzet van 358,37 miljoen dollar. Voor het eerste halfjaar verwacht het bedrijf een groei van ongeveer 5 procent.

Crocs