• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hier vindt de Cruise Collectie show 2017 van Louis Vuitton plaats

Hier vindt de Cruise Collectie show 2017 van Louis Vuitton plaats

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Dat Louis Vuitton de Cruise Collectie 2017 in Rio de Janeiro zal presenteren was al bekend, maar nu is ook de precieze locatie bekend: het Niterói Contemporary Art Museum (MAC). Het bijzondere gebouw, dat doet denken aan een vliegende schotel, is ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.

Het iconische gebouw heeft uitzicht op Guanabara Bay en Rio de Janeiro, en werd gebouwd in 1991 en ingehuldigd in 1996. Het is de eerste keer dat er een modeshow wordt gehouden in het museum, en het markeert eveneens het twintigjarig jubileum van het museum.

“De omgeving inspireerde mij meteen. We volgen de architectonische reis die zo typisch is voor Maison Louis Vuitton. Het gaat over het in een relatie belanden waar natuur, geografie en natuur samen komen in de visie van een geweldige architect, wat het geval is met John Lautner. Met de Cruise Collectie 2017 zullen we de visie van Oscar Niemeyer ontdekken,”legt creatief directeur van Louis Vuitton Nicolas Ghesquière uit.

“Met veel plezier verwelkom ik de gasten in Rio de Janeiro, het kloppende hart van Brazilie. Met nog drie maanden te gaan tot de Olympische Spelen kijkt de wereld naar Rio en we zijn blij dat we hier op dit moment mogen zijn. Nogmaals, we zitten in een ontdekkingsreis, op weg naar een plek met een ongelooflijke spirit en cultuur, die goed vertegenwoordigd wordt in het werk van Niemeyer en die wereldse architectonische wonder,” voegt Michael Burke, president en CEO van Louis Vuitton toe.

De presentatie van de Cruise Collectie 2017 staat gepland op zaterdag 28 mei 2016.

Beeld: Louis Vuitton

Louis Vuitton