• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winkelstraat lanceert gratis retours ophalen

Winkelstraat lanceert gratis retours ophalen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Winkelstraat breidt de retourservice uit: voortaan kunnen retours gratis worden opgehaald bij de klanten thuis. Voorheen kostte dat nog 7,95 euro. Dat meldt Twinkle.

De service waarbij retours thuis worden opgehaald bestond al sinds september 2015 en werd gerealiseerd in samenwerking met UPS, maar wordt nu dus gratis. Klanten kunnen nu via de site aangeven dat ze gebruik willen maken van de kostenloze service, waarna ze instructies en een verzendlabel toegestuurd krijgen. Via UPS kunnen ze een tijdvak van twee uur selecteren waarbinnen de retour wordt opgehaald.

“Zeker 60 procent van de shoppers bekijkt de retourvoorwaarden voordat ze iets bestellen,” laat mede-eigenaar Joost van der Veer aan Twinkle weten. “Daarvan zegt de helft dat een aankoop niet is doorgegaan omdat de retourprocedure niet aansloot op hun wensen. Vandaar dat we nu beginnen met gratis retourneren. We luisteren graag naar onze klanten.”

Sinds afgelopen zomer kunnen klanten ook gebruik maken van de same day delivery service. Klanten die binnen de ring in de Randstad wonen kunnen voor drie uur ’s middags een bestelling plaatsen, en hebben het pakket dan dezelfde dag nog in huis. Die service kost 20 euro.

Winkelstraat